Нов затвор ще има в България до 2024 година. В

...
 Нов затвор ще има в България до 2024 година. В
Коментари Харесай

Строят нов затвор – без решетки

 

Нов затвор ще има в България до 2024 година. В първият от половин век насам затвор, който се строи у нас, прозорците ще са без решетки, а килиите няма да имат нищо общо с добре познатите пространства. Зала с видеонаблюдение ще подсигурява сигурността и на лишените от независимост, и на надзирателите.

Целта е битовите условия да са оптимално близки до домашните, твърди проектантът арх. Божидар Хинков, представен от Булнюз.

В планувания затвор се възнамерява да бъдат настанени 400 лишени от независимост. В едно спално помещение ще има до двама лишени от независимост, съобщи гл. комисар Ивайло Йорданов - шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ". Той ще бъде друг и с още нещо - в него ще се образоват надзиратели. В тримесечен курс, опит ще събират както напълно начинаещи в специалността, по този начин и хора с дълготраен стаж.

Във връзка с огромното текучество, което е сега в системата и потребността от осъществяване на курсове - сега се организират курсове по места в пандизите, което не е най-удачният вид, защото преподавателите се откъсват от работния развой, показва Ивайло Григоров, „ Връзки с обществеността " на плана. Новият затвор няма да бъде опция на Централния софийски, тъй като потенциалът му е по-малък, споделят от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ". Този затвор ще е очакван да бъде главен корпус, в който ще се извършват присъди с по-голям размер - до 30 -годишни присъди.

Парите идват по линия на Норвежкия финансов механизъм.

Друг чисто нов затвор на този стадий не се планува да се строи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР